Je lichaam is samengesteld uit mineralen en het is van levensbelang je lichaam constant aan te vullen met de noodzakelijke elementen. Mineralen zijn essentieel voor het metabolisme van enzymen, hormonen, vitamines en water, het functioneren van het zenuwstelsel, de productie van bloed- en immuuncellen, werking van het hart en de spieren, evenals de vorming en groei van botten en tanden en het behoud van het zuur-base-evenwicht.
In ons lichaam vinden elk moment chemische en elektrische processen plaats. Deze processen kunnen alleen dan goed plaatsvinden als het lichaam de mineralenbalans in stand houdt. IJzer voor ons bloed, zwavel voor spieren, calcium voor botten en een groep van vele andere sporenelementen zorgen voor een goede werking van het lichaam in een bepaalde evenwichtige verhouding.
Wat zijn ionen?
Om mineralen op cellulair niveau te kunnen opnemen, dienen ze een formaat te hebben ter grootte van een ångström en oplosbaar zijn in water. Alleen ionische vormen van mineralen hebben de grootte van een ångström en kunnen zodanig op cellulair niveau geabsorbeerd.
Een ion is een mineraal of element met een positieve of negatieve lading. Op moleculair niveau betekent dat een element te veel of te weinig elektronen heeft. Door deze onstabiele toestand kunnen mineralen gemakkelijk aan water hechten, waardoor het lichaam ze gemakkelijk opneemt.
Minerale moleculen in veel supplementen zijn duizend maal groter dan de ionische. Hoewel dergelijke mineralen ter grootte van een micrometer gedeeltelijk in de darm worden opgenomen en vandaar in de bloedbaan terecht kunnen komen, kunnen deze grotere mineraalmoleculen de cellen niet binnendringen. Het gevolg kan zijn dat ongeschikte mineralen op de wanden van bloedvaten achterblijven.
Elke seconde zet je lichaam ionische mineralen en sporenelementen aan het werk om miljoenen kleine elektrische impulsen te genereren.
Zonder deze impulsen zou geen van de spieren in het lichaam, inclusief het hart, kunnen functioneren. Zonder hen zouden de hersenen niet functioneren en zou er geen osmose in de cellen kunnen plaatsvinden, welke de waterdruk en de opname van voedingsstoffen in het lichaam in evenwicht houdt.
Om ervoor te zorgen dat het lichaam ionische mineralen en elektrolyten ontvangt, is het noodzakelijk om te kiezen voor oplossingen die alleen ionische mineralen bevatten. Niet synthetisch, rechtstreeks van de bron in de juiste dosering en genuttigd in de natuurlijke samenstelling met ondersteunende elementen.
De belangrijkste manier om het lichaam te voorzien van een breed scala aan ionische mineralen, is door vitamine- en voedingsrijke, planten, kruiden, groenten en fruit te eten die zijn opgegroeid in voedingsstofrijke grond.
In de wereld van vandaag is natuurlijk voorkomende voedselrijke grond echter uiterst zeldzaam. Gewasrotatie en agressieve moderne landbouwmethoden brachten de meeste mineralen van de aarde naar de oppervlakte waar ze werden uitgeloogd.
Voor boerderijen en velden met een aanzienlijke minerale uitputting, worden regelmatig synthetische meststoffen gebruikt. Kunstmest voorziet planten echter alleen van een beperkt aantal essentiële mineralen. Veel van de sporenelementen die nodig zijn voor het menselijk leven komen niet in planten terecht.
Waar zijn alle mineralen gebleven?
Spoorelementen die ooit in de bodem aanwezig waren, zijn weggespoeld in de oceanen. In de oceanen is hun niveau hetzelfde als in een gezond menselijk lichaam.
In sommige van de overgebleven binnenzeeën, zoals het Great Salt Lake in het westen van Noord-Amerika, worden relatief hoge concentraties van gezondheidskritieke trace mineralen aangetroffen. Exact deze gezonde en slim uitgebalanceerde verhouding van mineralen en sporenelementen in zeewater is goed bruikbaar voor lichaam en gezondheid.
Niet alleen bevatten deze zeewateren alle mineralen en elementen die nodig zijn voor het menselijk leven. Wat nog veel belangrijker is, deze trace mineralen en elementen zijn ionisch en perfect uitgebalanceerd in hun samenstelling. Daardoor kunnen ze perfect worden opgenomen door de cellen in je lichaam.
Comments